2024-12-05
鐵板燒一定等於貴價野?NoNoNo~~今日就幫大家搜羅咗一間位於深水埗,價錢親民,但一樣高質嘅鐵板燒!曾經係長沙灣開業,舊址結業後不少食客大感不捨,終於等到佢地係深水埗重開!二人前套餐都只係大約千二蚊,已經滿足到捧住個肚~當中有前菜沙律/精選刺身/活龍蝦/活鮑魚/鵝肝多士/牛肉薄燒/炒椰菜野菜/味噌湯/炒飯/甜品~一般鐵板燒店該有嘅都有齊~刺身一共有四款,由較淡身嘅白身魚開始食起。個人最愛油甘魚~活龍蝦🦞,龍蝦肉同整隻龍蝦殼一齊上碟,感覺好澎湃好完整。以龍蝦蝦膏煮成醬汁,味道非常香濃,龍蝦肉口感厚實爽彈。鮑魚略煎,口感鮮嫩爽脆,味道濃郁仲帶有牛油香味,yum yum~鵝肝多士,鵝肝細膩滑嫩,入口即化~再來一個牛肉薄燒左,油花豐富,包住蔥花同炸蒜片,味道好有層次~最後品嚐埋炒飯、炒野菜同味噌湯,仲有雪米糍做甜品,滿足了☺️
二人前套餐都只係大約千二蚊,已經滿足到捧住個肚~
刺身一共有四款,由較淡身嘅白身魚開始食起。個人最愛油甘魚~
鵝肝多士,鵝肝細膩滑嫩,入口即化~