2019-11-27
今日同朋友一齊去開旺角諗住食番個下午茶 , 見到呢間添喜冰室好似幾ok,就入咗去試下,一入去環境都幾企理. 我地就試吓啦.日式鰻魚炒飯: 其實呢個鰻魚炒飯都幾有驚喜,因為佢落嘅鰻魚比例都算好多,同埋個鰻魚汁同個炒飯,好match 。總括嚟講 ,唔好以為茶餐廳炒日式飯唔夠日本味,反而夠鑊氣,有另一番滋味。我哋仲加咗$12叫咗個薯條添炒貴刁: 呢個炒貴刁其實建議食得辣嘅朋友去叫,其實佢呢個貴刁唔係落咗太多油去炒,都幾考廚師嘅功夫,overall嚟講呢個炒貴刁比其他茶餐廳水準較高同味道很好。朱古力雪糕咖啡: 飲到好有層次感,朱古力雪糕咖啡加上香滑的冰凍咖啡。因為之前食咗個炒貴刁 ,飲埋呢個甜甜地嘅咖啡 ,中和番, 所以呢個咖啡我覺得好好飲。雪糕紅豆冰: 呢個雪糕紅豆冰係我朋友嗌,我試咗少少, 佢擺咗都幾多紅豆,適合一啲鍾意食紅豆嘅人士叫,整體嚟講呢杯嘢保持高質素茶餐廳嘅水準。食到差唔多見到隔離枱個鰻魚滑蛋飯都好似唔錯,下次經過再試下先。如果有朋友經過旺角,不妨可以試吓呢間平靚正嘅餐廳。
我哋仲加咗$12叫咗個薯條添