2013-12-20 1464 views
星期六行過西九龍中心,見到開左間新食肆,門口好多人排隊下,望望原來係食意大利菜,再望望價錢竟然係如此既平民化!三十蚊已經叫到一個pizza,三十蚊已然有一個飯,所以決定排隊拎飛等。拎飛有拎票機,唔洗叫人就可以拎到飛,方便!最後都要等左7-8個字左右到先入到去坐。先讚讚職員!見到他們是超忙的!行得超快!!但聽到他們跟客人既對話真係好有禮貌!而且好細心!我格黎臺的客人桌上既食物食哂,正在呆坐,跟住就有連續幾位職員問他們是否仲有菜未到,然後幫他們跟進,最後食物來到後,剛才幫他們跟過食物的職員又會再問那食物是否已經有。跟住門口有幾個上左少少年紀的婦人,話等得太久太累走左入黎望,職員話真係暫時冇位,知道佢地等得耐累,立即搬幾張椅子出黎俾她們坐係旁邊,雖然最終佢地坐,但我覺得呢種服務真係好貼心!雖然唔係serve我,但我覺得是值得加許!按鐘後都要等一會先有人來寫單,可能真的太忙==點了『4隻辣味雞翼』,一份『芝士焗薯角』,一份『雞肉芝士焗飯』。先上芝士焗薯角,薯角炸得剛剛好!淡淡薯仔肉,再配上沙津醬+芝士,不錯!第二上係雞肉芝士焗飯,焗飯很有牛奶的香味,配以芝士及雞肉,味道超濃郁!!正!愛芝士人必

按鐘後都要等一會先有人來寫單,可能真的太忙==
芝士焗薯角
第二上係雞肉芝士焗飯,焗飯很有牛奶的香味,配以芝士及雞肉,味道超濃郁!!正!愛芝士人必吃!
雞肉芝士焗飯
最後來的是辣味雞翼,眼見差不到每一臺都有份雞翼,就知道好食! 雞翼煎得很香口,加上點點的辣味,好吃!
辣味雞翼
最後埋單兩人加埋都係七十幾蚊!真係一個超抵食的意大利餐,而且都有一定水準!讚!不過都係細碟左。
可能今日係星期六,兩人臺都要等很久先有得吃,加上新開張,超多人等位。如果店舖再大一點,多些位就好喇,唔洗等咁耐^^

2013-12-07
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$40 (Dinner)
雞肉芝士焗飯
辣味雞翼