2011-11-01 81 views
啊老人家今年開到口…..今晚…..就一齊食晚餐啦!! 食物水準高、價錢又公道、服務質素好、舒服的環境; 個人認為王家沙可說是平民化的上海菜食店。今晚點了兩個$198歡樂大閘蟹餐 魚米羹 = 菜碎配魚肉粒清爽鮮甜酸辣湯 = 酸辣味分明, 並非混沌一糊的漿汁蟹粉小籠包 = 皮薄豬肉餡加上蟹粉, 汁味濃且鮮甜, 一口要吃下; 否則會令汁漏出蟹粉生煎包 = 外皮先蒸後煎香脆, 肉汁鮮美; 蟹粉更令湯包質感豐富担担麵 = 對花生醬味無好感的我, 只吃了一口, 味道一般杭式蔥油拌麵 = 味道淡而無味, 全依靠個甜醬油先至有味,但麵條幼細彈牙薑汁鴛鴦湯圓 = 湯圓我無食, 只知豆沙味同好似綠茶味, 薑汁OK!!清蒸大閘蟹 = 主角大閘蟹是蟹公應該有五兩重, 肉質細嫩、味道清甜、蟹膏豐腴, 加上花雕, 令蟹肉更鮮味!! 再加一杯薑茶, 驅寒之效!!!當年今日……啊老人家辛苦你啦…. 今餐可滿意吧!!
啊老人家今年開到口…..今晚…..就一齊食晚餐啦!!

今晚點了兩個$198歡樂大閘蟹餐
魚米羹
= 菜碎配魚肉粒清爽鮮甜
酸辣湯
= 酸辣味分明, 並非混沌一糊的漿汁
魚米羹 + 酸辣湯
蟹粉小籠包
蟹粉生煎包
= 外皮先蒸後煎香脆, 肉汁鮮美; 蟹粉更令湯包質感豐富
蟹粉小籠包 + 蟹粉生煎包
担担麵 = 對花生醬味無好感的我, 只吃了一口, 味道一般
担担麵 + 杭式蔥油拌麵
薑汁鴛鴦湯圓
清蒸大閘蟹
大閘蟹
當年今日……啊老人家辛苦你啦
…. 今餐可滿意吧!!
$220 (Dinner)
魚米羹 + 酸辣湯
蟹粉小籠包 + 蟹粉生煎包