2020-02-25 594 views
Second Bite 位置不太好找,喺條斜路上面,有少少隱世嘅味道。店內裝修甚具風格,有啲似中上環嘅餐廳酒吧,不過價錢就超級親民。叫咗兩個 Lunch Set:非一般芝士焗肉醬意粉同香濃蝦汁海鮮燉飯,前者芝士份量多,肉醬調味得宜,畫龍點睛之處係個意粉上面鋪咗一隻煎蛋,將隻蛋搗碎後,蛋汁撈埋意粉一齊食,非常惹味👍。至於個 Risotto 海鮮份量頗多,飯粒充滿蝦嘅鮮味,好好食😋,最開心嘅係我終於食到鍾意嘅 Risotto 口味(有少少生米嘅口感)!由於太興奮,個飯係食到一半先記得要影相,所以張相其實只係顯示緊半個飯😆。呢度嘅懷舊鐵板餐系列聽講都幾出名,有機會要搵晚再嚟幫襯多次。