2019-05-05 277 views
 作為拉麵控既我,呢半年都食少左拉麵,之前去左食 ‘魂’拉麵,都比較失望,今日忍唔住想食番個好味既拉麵。今次唔係我第一次食一生懸麵 ,我諗大概都食左幾次家啦。我覺得呢到既湯麵好食過沾麵,所以叫左白湯豚骨拉麵 HK$68。先講一講個湯 濃而不膩,夠濃郁令拉麵可以掛到湯,好過上次魂拉麵太多太多啦,感動!麵質方面 係我個人比較鐘意既幼麵,我叫左硬麵,食落有口感好爽,正!仲有蛋,紫菜同豚肉,蛋就差少少,過熟左少少。紫菜無乜好講。豚肉有一點抵讚,佢專登燒一燒既,真係增加左塊肉香味同埋食落有燒既味道。咁既質素,$68抵到爆啦!

咁既質素,$68抵到爆啦!
白湯豚骨拉麵
白湯豚骨拉麵