2021-09-24 404 views
今日做左柴可夫司機,負責送女友返學,順便一齊食埋午飯❤️。女友學校附近第一街既街尾開左一間名為Bottle & Steak既澳洲西式扒房,午餐價格由$68至$98。最吸引我既係美國安格斯平鐵牛扒,可惜餐廳每日限定供應十份,我到達餐廳之前啱啱賣曬🥲餐廳裝潢走工業風格,餐廳面積唔算大,印象最深刻係餐廳最入既一排雪櫃同霓虹燈Logo。- 烤美式豬頰肉除左豬頰肉,lunch set仲有粗薯條、橄欖油香草中東包同沙律,份量相當十足。豬頰肉非常juicy,味道甜甜地。自己好鍾意夾埋香草中東包一齊食,中東包索曬豬頰肉既肉汁,更加惹味😚至於粗薯條調味啱啱好,夠曬香脆!- 牛油烤慢煮雞胸雞胸外皮有一條條花紋,令食物更加迷人。雞胸經過慢煮比起一般雞胸更加嫩口,加上大量沙律,絕對係健康之選。呢個牌子既果汁味道幾天然👍🏻餐廳既啤酒亦係一大特點,餐廳選擇既啤酒牌子並非一般大眾既選擇,而且大部份係手工啤😍另外餐廳每日都有Happy Hour時段,時間由中午12點至夜晚11點🤣可惜我地之後要返工返學。希望下次嚟可以有美國安格斯平鐵牛扒同埋試下佢地推介嘅手工啤🤩

- 烤美式豬頰肉
烤美式豬頰肉

- 牛油烤慢煮雞胸
牛油烤慢煮雞胸

呢個牌子既果汁味道幾天然👍🏻

2021-09-03
$80 (Lunch)
烤美式豬頰肉
牛油烤慢煮雞胸