2018-08-10 377 views
平平無奇既大廈入面居然有間海景法國菜🇫🇷😳價錢中上 唔算太貴 set dinner HKD $400~$600左右,份量都唔少,絕對食得飽。雖然大廈同海邊仲有段距離🙈 加上當日天氣唔太好 窗好多水氣,但靠窗位置可以邊食邊睇夜景,環境分加10分✨───────────────Set Dinner:🔸Starter🔸Appetizer🔸Soup🔸Main course🔸Dessert / Coffee or tea───────────────晚餐價錢視乎揀邊個main, 我同朋友分別揀左:#波士頓龍蝦配黑鱈魚 & #澳洲M5和牛肉眼扒 🤓個人推介後者,抵食又有水準。#Starter前菜同頭盤就大家都一樣既,前菜係黑毛豬(18個月)配哈蜜瓜,最緊要黑毛豬唔會太鹹。#Appetizer呢個Appetizer實在太可愛🤣而且唔太中意食紅蘿蔔既我都食晒,好清甜又嫩身,主角鮑魚都係有驚喜既,好鮮甜又彈牙,而且切同咬開都容易 唔會一味得個韌。#Soup今晚有蠔湯同龍蝦湯兩款🥄龍蝦湯無咩特別,都似出面西餐廳個種現成龍蝦湯味,略嫌少少鹹,不過還算ok...最令我surprise既竟然係唔中意食生蠔既我(

───────────────

#Appetizer
呢個Appetizer實在太可愛🤣

#Soup
今晚有蠔湯同龍蝦湯兩款🥄
龍蝦湯無咩特別,都似出面西餐廳個種現成龍蝦湯味,略嫌少少鹹,不過還算ok...最令我surprise既竟然係唔中意食生蠔既我(因為好怕腥)竟然覺得佢個蠔湯好出色!😳又creamy又鮮甜!

#MainCourse
先講失望既,1/2波士頓龍蝦無起肉,刀叉食落有啲狼狽,而且肉質唔夠彈牙,但味道都尚算唔錯,近頭位置仲有膏添🤤🙈但個黑鱈魚就唔掂啦 完全無味 而且食到後期凍左仲有啲啲雪味🤢

🐮雖然係餐牌最貴個個set, 但我覺得可以再戰既係M5和牛扒😎份量幾大份,而且一上枱已經好香燒過既牛脂肪味,入口未到融化咁誇張,但入面既脂肪同肉之間配合得好好 入口好香濃🤤🤤🤤夾埋紅酒汁食 會蓋過少少牛味 但我都一樣中意😆

#Dessert
甜品就比較行貨🤷🏻差緊少少 無完美句號啦...
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday