2019-01-16
入荃灣同好朋友同bb 一齊食飯,試下D未食過既野先,好友曾經經過想試.. 但係最後無,所以今次同佢一齊試下..係門口望入去無咩人食,我仲諗會唔會好差,服務唔好或者污糟等等。。。。。本來個職員想bb車放出面,但係最尾有枱客走,佢話可以去果個位坐,又問我地怕唔怕近佢地後巷開門會有風,坐低左,又有枱客走。。果個位好好呀,放到bb車之餘仲無風,唔太凍。。 佢地服務唔錯~我同個fd都係叫花膠海參米粉,花膠碗仔翅一人一碗同埋桃膠糖水兩份食。。花膠海參米粉 - 花膠好大隻,不過好爽,又唔夠膠,雖然係渣野; 海參林滋滋,應該都係好渣,又細舊,但係呢個價錢真係抵,平民食算唔錯。。 雖然呢兩樣都麻麻,但係舊冬菇勁正,又大粒又入味,又夠林,好正正,反而想佢比多幾粒冬菇可以話係變左成碗既精髓.. 哈哈~~~~~~~碗仔翅 - 都幾"杰", 同埋好似普通左少少, “杰”到有d“漏”,同埋咸左少少。。 如果再黎,唔會再食碗仔翅。桂花桃膠糖水 - 仲以為係熱,原來係凍。 第一次食桃膠,好“杰”好膠。 桂花味同甜味都正常,個味岩岩好。 如果係兩個人食一碗就岩岩好,如果一個人食一碗,略嫌會“辛苦”左少少。雖然份量唔多,
雖然份量唔多,但係可能d食物有點“漏”同“杰”, 食完好飽。。。。。。
P.S. 唔知點解upload 唔到桃膠張相