2021-06-30
今日去開深水埗買電子產品,經過一間好抵食嘅餐廳叫卡邦尼餐廳。呢間餐廳專系食平價西餐,臨到糧尾梗係要試吓佢啦。我同朋友一行二人入到去就自己搵位坐低呢度嘅餐牌已經寫晒喺牆上面嘅黑板價錢都好平民化,大約50至$60左右就有交易。我哋加埋點左兩個餐,我就點左煙三文魚天使麵,友人就點左西式豬扒。啱啱點完餐,店員就即刻上咗兩個細湯俾我哋。我哋選咗蘑菇湯同羅宋湯,鍾意淡口嘅朋友可以揀蘑菇湯,鍾意酸酸美味嘅朋友可以揀羅宋湯。而我個人呢就鍾意飲羅宋湯多啲啦!飲完個湯 ,主菜就到啦。煙三文魚天使麵都唔錯天使麵啤梨白汁完全包住識落好creamy!唯一係啲煙三文魚味道比較濃味,但係整體呢都好好食。朋友嗰個餐就係西式豬扒配薯條。我哋揀咗配黑椒汁。店員好貼心咁送上蕃茄醬 俾我哋點薯條乍起脆脆嘅好好味。豬扒識落肉質豐富一啲都唔差口。如果啲黑椒汁調味跳得淡一啲就完美喇。跟餐中包埋一杯飲品呀,我哋選咗凍奶茶同鹹檸七。值得推介嘅就係鹹檸七凍冰冰,飲落好爽嘅。整體來講呢間餐廳真係好抵食,兩個人埋單都係$100多少少可以講係平民食堂。下次經過深水埗都可以再試吓其他套餐。