2021-05-16 930 views
星期日假期見好耐冇同朋友出黎打下波,於是約埋一齊落大坑東打波啦,因為附近食開d茶記都麻麻地,於是小弟提議不如去南山邨商場平台果邊試下。去到見到有間南豐好似好多人食,咁就梗係順應民意,入去一試!坐低環境都算舒適,早餐都好抵$32有五至六款俾你揀下,我呢d沙爹牛控當然二話不說,就order個沙爹牛肉麵B餐!佢跟餐個包係迷你菠蘿包,都幾新鮮又夠脆,平時多數茶記都係牛油方包或餐包,真係食到厭,所以個菠蘿包我絕對加分,然後個沙爹牛肉麵都到啦,沙爹汁好濃,但我覺得有少少偏鹹左,如果可以淡少少就一流,麵就著得岩岩好,又唔太林又唔太生,牛肉反而有驚喜,肉質不錯,幾有咬口又夠爽,所以小弟絕對推介,落石硤尾打波,呢間會成為飯堂首選!
去到見到有間南豐好似好多人食,咁就梗係順應民意,入去一試!
沙爹牛肉麵
沙爹牛肉麵