2020-11-15 61 views
有時候覺得香港都算唔錯,很多不同類型的餐廳。每年我同老公去韓國旅行,去唔到就去食韓燒。老公同我去創興廣場附近買完麵包返屋企,經過收到姐姐派傳單,見到價錢都幾吸引,就上去食。上到去都會嘩一聲,好多野食,海鮮區,甜品區,熱盤都算多。燒肉總類好多,牛都有好幾款,有啲醃得好入味,亦有我最愛的金菇肥牛卷,牛仔骨都好正,如果中意食雞,羊都一樣有,洋蔥汁醃都好食。甜品我們食了不少泡芙,仲有很多一小杯的桂花杞子凍,味道清甜,仲有泰式的芒果糯米飯,很香軟,仲有其他精緻甜品。飲品都好多,韓式飲品都有,不過我主要飲下火既飲品,清涼爽,馬蹄爽,所以我都算有選擇既,一罐凍飲無所謂啦。

上到去都會嘩一聲,好多野食,海鮮區,甜品區,熱盤都算多。