每次約一大班人打邊爐食飯,就一定係食放題,食物野飲選擇多之如,又可以係有限budget之下,豪飲豪食,夠囇盡興,唔洗就住荷包💸約friend從此唔洗尷尷尬尬。打邊爐放題有好多間,但高質嘅真係唔多,呢間不但只價錢親民(晚市$300 /成人,已計服務費),仲包任點雞煲、一客海鮮拼盤(每人每款聖子、鮑魚、扇貝、花甲、蝦、魚塊,配烏冬同些少配菜,人人有得食,唔洗爭)、是日靚湯(杞子紅棗烏雞湯),重頭戲手切牛頸脊,最後仲有椰汁雪燕糖水,另外有凍櫃放咗其他基本火鍋配菜、丸、水果拼盤等等,唔少得有王子麵、辛辣麵、烏冬、出前一丁… 當日有朋友生日🎂,買咗個蛋糕去餐廳雪,呢度冇收切餅費之如,佢仲好細心咁送咗個牛頸脊蛋糕俾我哋,十分過癮😋任點雞煲其實上菜上得幾快,但每次要等2分鐘炒一炒,總共需要炒4次,最快起碼8至10分鐘先食得,啲雞先至入味,我就略嫌等得太耐。雞煲入邊啲雞肉又少,剩係得好多辣醬同配料,感覺呢度嘥咗好多時間,所以其實食一轉都已經好夠。而海鮮拼盤就各樣每人一隻,不過不失,蟶子、扇貝同鮑魚係必食,烏冬煮到淋淋地有海鮮味都幾好,全部火候都控制得幾好,唔會話過熟,絕對得起呢個價錢👍🏻碗靚湯其實有啲

碗靚湯其實有啲太鹹嘅,不過勝在落足料,飲完第一輪,最後會攞嚟做火鍋底。任點牛頸脊嚟得都好快,碟碟都有肉味有口感,唔會Hea你俾成盤肥牛出嚟。

最後出場嘅椰汁雪燕糖水,其實係飲緊冰糖椰汁Jelly,叫做食完熱辣辣嘅嘢,送翻碗凍嘢俾大家潤下個口。

全晚其實我飲咗2-3支水(好彩舖頭有供應支裝水😬),3-4罐解茶,你話冇味精真係呃你,不過以呢個價錢嚟講,仲邊有得咁挑剔?

任食雞煲
海鮮拼盤