🍜 今日去咗「海樂餃子店」,聽講佢哋嘅餃子好正,見到有個$45嘅套餐:鮮肉雲耳椰菜餃配米線,咁抵食,當然要試吓啦!😋🥟 鮮肉雲耳椰菜餃 + 米線餃子一上枱就聞到陣陣香味,餃皮煮得啱啱好,唔會太厚,咬落去好Q彈~入面嘅餡料真係有驚喜,豬肉夠鮮嫩,配埋爽口嘅雲耳同椰菜,口感豐富,每一啖都食到唔同嘅層次感👍。雲耳嘅脆同椰菜嘅清甜,真係同豬肉好夾,唔會覺得膩😌。🍜 至於米線方面,質地淋滑,煮得啱啱好,唔會過腍,湯底清清地,帶有淡淡嘅肉香,配埋餃子一齊食,真係好滿足~份量唔算細,$45嚟講真係好抵食,而且食完一碗都唔會覺得太重口味,幾健康嘅選擇😎。

🥟 鮮肉雲耳椰菜餃 + 米線

2024-09-23