2019-05-26 399 views
好似我哩d港奴番工食lunch要平靚正有咩揀呀, 南記一定有份哩間分店有2層, peak hour黎都唔驚無位不過就要行下樓梯~ lunch time時間無論學生, 西裝友同OL都好多, 今日就決定買外賣啦~仲記得以前南記(未轉新logo前)用既舊式餐牌, 而家已經轉哂電子mon, 果然係隨時代進步呀。仲有埋自助8達通機, 但係唔知點手每次去都見到排哂長龍但無人用。招牌河 $29平時多數會揀酸辣湯既雙餸米線既, 但今日有d喉嚨痛就食個招牌河清清地。2條南記名物招牌春卷, 2粒牛丸2塊魚片, 29蚊無得輸, 平靚正稱號無比錯佢啦!唯一覺得可惜既係, 以前食南記枱面上會有一樽樽辣菜寶, 當時好多人都因為哩個菜寶去食佢架, 慢慢南記改下改下無左依樣野, 點解呢? 講起都好懷念呀

招牌河 $29

TakeAway