2016-11-21 255 views
同個同事到九龍灣開會, 順便緊係搵吓附近有咩嘢食啦~我提議咗兩間俾同事揀, 最後揀咗食上海嘢.因為係LUNCH TIME, 我地輪飛排第三, 都驚等好耐, 但好好彩都係等咗十分鐘唔駛.兩個人叫咗酸辣湯拉麵追加排骨, 生煎鍋貼,招牌小籠包同黑醋骨一齊SHARE. 上菜亦好快.酸辣湯拉麵酸辣度恰怡, 又唔稀, 麵身爽滑, 几開胃.排骨就炸得一D都唔乾, 入面仲呈粉紅色, 火喉剛好. 如果鍾意食豬的話應該几喜愛. 同事激鑽生煎鍋貼就略嫌佢煎得唔係好夠, 可能我比較喜歡脆D, 個皮都厚咗少少, 但入面好多汁, 可以一試o既, 到咗招牌小籠包喇, 基本上我食得上海菜就必叫,  一嚟到四粒, 但有一粒穿咗, 俾我同事食咗. 我食嗰兩粒都算皮薄多汁o既, 如果一百分的話我俾八十分啦.最後係個黑醋骨喇,真係得骨囉, 無咩肉, 又細又乾身, 要逐粒逐粒食, 都需要几多時間, 個汁偏甜, 仲要係最貴嗰碟, 有d唔值, 唔會再叫.整體嚟講都算合格, 以咁o既價錢食o既味道都算恰當. 服務員效率快, 上菜快, 令心急的我完全覺得ok. 但可能係lunch time, 基本上同隔離個枱係零距離, 如果傾心事或者

酸辣湯拉麵酸辣度恰怡, 又唔稀, 麵身爽滑, 几開胃.

整體嚟講都算合格, 以咁o既價錢食o既味道都算恰當. 服務員效率快, 上菜快, 令心急的我完全覺得ok. 但可能係lunch time, 基本上同隔離個枱係零距離, 如果傾心事或者吹水都會完全聽到. 唔知晚飯會唔會無咁親密呢.
招牌小籠包
黑醋骨
酸辣湯拉麵追加排骨
生煎鍋貼
Other Info. : 呢度無收加一, 而且有service, 感覺上好似几抵. 可以覆桌.
2016-11-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
招牌小籠包
酸辣湯拉麵追加排骨