2018-05-16
好耐無食過放題,近呢幾年多左好多放題,尤其兆萬中心地面已經有好多人派傳單!根本唔知邊間好味啲~ 難得今日約左朋友喺旺角行街,佢話同事介紹佢呢間蒸海鮮好抵好正,咁我地就一於去試試先~其實價錢真係好抵,$229已經可以食剌身、蒸海鮮加粥底火鍋任食!而且食物種類都幾多~ 另外我地加左$60食埋龍蝦,真係好期待有驚喜!蒸前蒸後~ 海鮮種類都幾多,有龍蝦、魷魚、扇貝、鮑魚、大蜆、蠔、龍躉、聖子...精粹係放上面既蒜蓉粉絲,好香好入味!每枱都會有個沙漏同計時器,方便計住蒸海鮮嘅時間,唔會過火,呢個安排都幾貼心!海鮮方面的確好新鮮,有我至愛嘅大蜆、帶子、龍蝦、龍躉!大蜆唔會有沙,帶子、鮑魚好有鮮味好淋,龍躉簡直係又淋又好食!我地叫多左一轉海鮮同茄子、蒸豆腐、四季豆、小籠包、魚頭、清酒蜆等等!當中我比較鍾意食蒸豆腐真係好滑,小籠包皮薄、肉燥茄子都不錯!但我地發現時間有限,而蒸海鮮每次都要十分鐘,仲有個粥同火鍋未食!哈哈!所以我地都無再叫第三轉~最後店員加湯喺粥底裡面,就可以開始火鍋,其實我地都飽飽地,所以唔係叫左好多火鍋配料!有响鈴、稻庭烏冬、羊肉片、牛肉片、菜等等!牛肉片我地喺有粥底度食嘅,好有牛肉
最後店員加湯喺粥底裡面,就可以開始火鍋,其實我地都飽飽地,所以唔係叫左好多火鍋配料!有响鈴、稻庭烏冬、羊肉片、牛肉片、菜等等!牛肉片我地喺有粥底度食嘅,好有牛肉味道,令粥更加甜!最後我地飽到連雪榚都無食~哈哈!
整體黎講可以話係好抵食,我地異口同聲話下次同其他朋友聚會都會揀呢度!