2018-12-22
不知甚麼時候開始流行任食文化,以致"放題"店開到成行成市,中曰韓,又自助,又任點,五花百門。只是同一座創興廣場已經有好幾間選擇。聽講韓舍有早食優惠,第二位半價(相信出食評時巳完),冇booking,行完街剛剛5點鐘走上來昅一昅。知客有禮,俾我地入去望下先:呢度話係火煱加自助餐cross over。ㄧ般火鍋料係自助式,大路貨色,例如丸類,芝士腸,水魷魚,菜,麵筋,豆腐等等,特別D有大,細兩種蜆。另外有熟食,冷熱都有。冷盤以韓式為主,有鹵水猪肚,大腸,牛,皮蛋等等。熱食是西式,忌廉雲吞,咖喱,仲有姜酣同海皇粥。其他還有甜品及沙律。每位加$20可以任食刺身,不過今晚冇要。飲品,雪糕都是自助式,似日式放題店。等火鍋來前先吃了少熱暈及小食。個人覺得猪肚,大腸好入味,個海皇粥好足料,又又蟹,未上火鍋已經食咗兩碗!火鍋來了,上正場。又見冰檯放了新鮮刨切的肉類,又攞幾碟。今日揀蕃茄加猪骨湯,個鍋幾大個。兩個人又攞,又淥,又食,行出行入,十分忙碌!這種火鍋+ 韓式+ 自助餐幾特別。但自助火鍋用料普通,反而小吃同海皇粥有驚喜。有優惠,兩人埋單三舊水。當試食價算是不錯。看見其他檯點海鮮鍋,養生鍋,似乎好
熱食是西式,忌廉雲吞,咖喱,仲有姜酣同海皇粥。
火鍋來了,上正場。又見冰檯放了新鮮刨切的肉類,又攞幾碟。
有優惠,兩人埋單三舊水。當試食價算是不錯。
看見其他檯點海鮮鍋,養生鍋,似乎好吸引,有機會要試下。