2023-02-07 1804 views
年初八老婆一家飲茶🫖開年,Book咗半島,以為好high class,點知老婆話唔係尖沙咀間酒店🏨,而係南昌站隔離既南昌薈既半島漁港😅星期日返完觀塘教會去南昌站,因為推住BB車好麻煩要週圍搵𨋢。去到門口有幾十人等緊位,好彩老婆家姐🧍‍♀️book咗枱可以😌直入,不過坐得好逼,仲有BB車親戚們已叫咗第一☝️輪,我就坐低叫第二輪,都好多選擇,同埋2:00開始下午茶🫖時間所以平d叫咗半島水晶蝦餃、蟹籽燒賣皇、蠔皇叉燒包、黑金流沙包、醬皇蒸鳳爪、紫松叉燒酥、紅燒BB鴿、蒜香蝦春卷、懷舊馬拉糕、香芋燒腩卷、金粟脆魚餅、花生🥜甜薄撐、七彩燕麥脆蛋散、鬼馬炸両腸粉、紅棗糕黑金流沙包正,真·流沙春卷夠香脆甜薄撐煙煙韌韌正,夠甜馬拉糕鬆軟,脆蛋散夠脆同夠甜脆脆腸好食紅棗糕冇乜味乳鴿正,熱辣辣,皮脆肉嫩叉燒酥唔掂,加咗紫薑不知所謂,我自己唔食薑,中伏

黑金流沙包正,真·流沙
黑金流沙包

春卷夠香脆
蒜香🧄蝦春卷

甜薄撐煙煙韌韌正,夠甜
花生🥜甜薄撐

馬拉糕鬆軟,脆蛋散夠脆同夠甜
七彩燕麥脆蛋散

脆脆腸好食

紅棗糕冇乜味
點心

乳鴿正,熱辣辣,皮脆肉嫩
紅燒BB乳鴿

叉燒酥唔掂,加咗紫薑不知所謂,我自己唔食薑,中伏
2023-01-29
$100 (Lunch)
黑金流沙包
蒜香🧄蝦春卷