又起韓國街搵野食上次街尾嗰間唔好食今次試依間Roll&Mari 俾佢啲卷物吸引咗入去已經3:00所以得一台客 而且入面舖頭細 座位少餐牌主要食石碢飯 冷麵 湯麵 卷物我同朋友叫咗個蟹肉條Nude雞肉卷同一個年糕餃子湯2個都比我想像中大碟每人仲送一碗紫菜芝麻湯同泡菜年糕餃子湯 ($55)好足料 又有紫菜碎起面 仲有蛋花 同冬菇當然仲有好多大大隻韓式餃子同一片片年糕朋友分咗啲俾我試湯底味道好好味👍🏻清得黎有紫菜香味 唔太鹹又夠味 應該唔係味噌湯蛋花同冬菇定湯冇咁齋 又帶出少少自己原有嘅味道餃子更是好食😋味道好夠 入面食到韮菜同粉絲 好似冇肉 係素餃子黎 皮薄但唔易爆開蟹肉條Nude雞肉卷 ($55)佢啲卷物好特別 個名都好搞笑 叫nude雞肉全部大大舊 雖然賣相冇餐牌靚料真係好足 有韓式飯捲基本材料: 紅蘿蔔絲、醃製菠菜、紫椰菜、醃製白蘿蔔不過全部味道都唔太濃 一啲都唔鹹 味道最出係醃製白蘿蔔 較酸🥕至於紅蘿蔔絲同紫椰菜就好脆 因為係生嘅 為卷物增添口感雞肉都好食 肉好腍 帶有微微豉油味 唯獨有啲雞皮米飯就差咗少少 唔夠咬口 同埋太淋 食落唔知點解冇飯味😐唔知係米飯唔靚定用隔夜飯關係 令成
又起韓國街搵野食
我同朋友叫咗個蟹肉條Nude雞肉卷同一個年糕餃子湯

2個都比我想像中大碟
每人仲送一碗紫菜芝麻湯同泡菜
年糕餃子湯

年糕餃子湯 ($55)
好足料 又有紫菜碎起面 仲有蛋花 同冬菇
當然仲有好多大大隻韓式餃子同一片片年糕
朋友分咗啲俾我試
蛋花同冬菇定湯冇咁齋 又帶出少少自己原有嘅味道
蟹肉條Nude雞肉卷
蟹肉條Nude雞肉卷 ($55)
佢啲卷物好特別 個名都好搞笑 叫nude雞肉
全部大大舊 雖然賣相冇餐牌靚
🥕至於紅蘿蔔絲同紫椰菜就好脆 因為係生嘅 為卷物增添口感
雞肉都好食 肉好腍 帶有微微豉油味 唯獨有啲雞皮
米飯就差咗少少 唔夠咬口 同埋太淋 食落唔知點解冇飯味😐唔知係米飯唔靚定用隔夜飯關係 令成個飯卷降grade
蟹肉同樣冇蟹柳味 得沙律醬味 而且遍硬 唔似正常蟹柳一條條嘅肉質 好奇怪🤭
所以飯卷麻麻地...
食完成條先知原來有醬可以點🙈
味道睇你叫咩 我估湯麵嗰啲會好食 飯卷就唔好啦
不過食物較健康 味道較淡 我自己就幾鍾意
環境一般
反而服務好好 服務員雖然唔識中文又唔算好識聽英文 主要手勢溝通 但係好nice
見我朋友食唔曬 主動問要唔要個盒打包
走嗰時又Thank you前Thank you後
另外有個韓國男人 應該老板黎 走嗰陣都同我地講 Kamsamida bye bye😂
真係感受到小本生意嗰種熱誠態度
價錢亦唔算貴 足料 夠食