2024-09-14 265 views
好耐冇同老公一齊食日料啦,特登嚟鰂魚涌呢間西日式料理嘅餐廳試吓新口味。餐廳裝潢好靚, 好有日式嘅感覺。人潮都唔算多,我哋等咗一陣終於入到去啦。餐牌上面嘅選擇都好豐富,有傳 統日式料理啦、西餐,仲有啲創新嘅fusion菜式。幸圓海膽五色丼 丼飯睇落去賣相好澎湃,海膽嘅味道好甜,仲有甜蝦好鮮甜,撈埋個生蛋黃一齊食,啲刺身喺口 裏面爆發嘅感覺真係好難忘!刺身盛八點 因為丼飯實在太好食,我哋又叫咗刺身,一次過滿足晒鍾意食刺身嘅願望。呢碟有三文魚、油甘 魚、帆立貝、赤蝦等等,每款都切得好厚同好肥美,大滿足!魚蝦蟹好多士 成塊多士好厚,份量都好足,入面夾住咗好多蟹肉,上面仲鋪咗魚塊同蝦子,仲有啲三文魚籽輕輕 一咬就會「啵」一聲喺口裏面爆開,成個配搭都幾有創意!燒八爪魚配蒜味味增蛋黃醬 八爪魚俾燒到外皮好香脆,但入面仲好嫩口!撈埋間餐廳自己整嘅蒜味味增蛋黃醬,令成個口感 更加豐富!

刺身盛八點

魚蝦蟹好多士