2022-11-29
今日星期五梗係happy Friday 決定lunch time 出去堂食同事話想食croffle 於是係OpenRice 搵到鰂魚涌附近嘅幸圓可能係星期五 比較少人返工 lunch time 唔使等位可以直入全場都9成滿坐職員安排我哋坐近門口 近窗嘅卡位已經full哂 有興趣打卡嘅各位可以早啲去食 因為平日lunch hour冇得book落完單 15分鐘左右就上菜我叫咗丼飯 同事叫咗香蒜欖油辣味海蜆扁意粉🍽炙燒厚切三文魚鴛鴦丼 $138有生同熟嘅三文魚 配上三文魚籽 三種口感一次過享受三文魚係新鮮的 魚籽唔會有腥味但比較普通 不過不失 性價比比較低同事嘅海蜆扁意粉 食落有啲海水味又有少少辣配埋蒜同橄欖油 依個真係有驚喜 我自己下次都會encore!!最後梗係要有返個甜品完結今日嘅午餐啦🥐士多啤梨芝士奶蓋牛角包窩夫 $68厚厚嘅奶蓋淋係又暖又脆嘅croffle上面 真係抗拒唔到!!! 鐘意食奶蓋嘅朋友 一定要試下 意外地發覺 奶蓋同士多啤梨雪糕可以做到朋友雪糕溶溶地 配埋餅碎又係另一個食法士多啤梨糖漿可以自行加 我就覺得夠甜 所以冇加 直得推介
落完單 15分鐘左右就上菜
我叫咗丼飯 同事叫咗香蒜欖油辣味海蜆扁意粉