2024-07-15 228 views
上次同事打算介紹我去荃灣廣場附近新開的車仔麵lunch,不幸遇上停電⚡️擇日再戰終於食倒喇,又真係幾好食喎!而且餸的款色頗多(還在不定期加新),份量也不欺場,食完已經諗緊下次又試啲咩( ⩌⩊⩌)✧🍜幸福自選4餸車仔麵 $58標榜無味精豬骨湯底,個人選了秘製魷魚汁(辣)、牛腩汁、小辣,湯底香甜又惹味,讓人忍不住喝了很多口🫣同事話就算清湯走汁都好清甜架.ᐟ.ᐟ/配料如下:🌟金錢肚牛肚充滿滷水香,腍滑又入味,大大舊唔痴牙又吸湯,牛魔王必吃🤎/🌟豬紅豬紅的份量同樣也很多,滑溜不腥🫶🏻/🌟長洲大魚蛋兩大粒大大魚蛋爽口彈牙、有魚味,唔洗入長洲都食倒喇👏🏻👏🏻/⭐️墨魚頭雖然唔夠鮮甜,不過都彈牙既,低脂蛋白質首選✌︎·͜·/🌟鹵水雞翼尖不定時免費贈送的兩隻雞翼尖,同樣炆煮入咪、充滿甜甜的鹵水香,質感腍滑ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)只是我怕吃雞皮和雌激素,所以通常都不會主動叫上雞翼尖😛/🌟新竹米粉半透的新竹米粉份外吸湯,又滑又不失彈性;配辣菜莆更添惹味🌶️新鮮的芫荽又香又爽脆、多蔥丫唔該~/試過後發現又真係幾好味,份量又多,吃完飽到不用吃下午茶(✌︎˙˘˙✌︎)不過同事聲稱新開張的時候,餸的份量給得更豪氣,尤其八寶麵多到滿瀉

🍜幸福自選4餸車仔麵 $58
配料如下:
🌟金錢肚
🌟豬紅
豬紅的份量同樣也很多,滑溜不腥🫶🏻
🌟長洲大魚蛋
兩大粒大大魚蛋爽口彈牙、有魚味,唔洗入長洲都食倒喇👏🏻👏🏻
⭐️墨魚頭
雖然唔夠鮮甜,不過都彈牙既,低脂蛋白質首選✌︎·͜·
🌟鹵水雞翼尖
🌟新竹米粉
試過後發現又真係幾好味,份量又多,吃完飽到不用吃下午茶(✌︎˙˘˙✌︎)不過同事聲稱新開張的時候,餸的份量給得更豪氣,尤其八寶麵多到滿瀉🤤希望佢都可以繼續keep倒份量和水準啦!
  • 金錢肚