2024-04-26
我約左阿姨去行街🛒,檸茶太悶訓💤著左,我哋決定返荃灣慢慢食,老公話佢公司附近新開既一間麵店叫“幸福麵館”。麵館裝修乾淨企理🤪,服務員超好👍,檸茶訓左吾洗我收車直接比我放隔離,諗住可以安心食野,點知野食一到佢就醒左,暈暈暈😵。八寶心滿意足 (極上牛筋丸,柱侯牛腩,鹵水豬皮,鹵水豬紅,咖哩魷魚(辣),長洲大魚蛋,秘製蘿蔔,精選時菜):湯底每日新鮮豬骨淆製八小時,豬骨濃香味道鮮甜唔會好鹹,呢個set幾好吾洗煩食咩,蘿蔔冇渣吸晒湯既精華,牛筋丸夠晒彈牙,牛腩炆到好淋。幸福三餸車仔麵麵既種類有10款,辣🌶️度除左基本既,微大中細,原來仲有噴火大辣同兩倍辣,下次有機會試下先。炸芝士雲吞:即叫即炸脆卜卜,檸茶勁鐘意食,入面仲有濃濃既芝士🧀。甜蜜煎釀三寶:煎釀三寶青椒🫑,紅腸,茄子🍆,魚肉新鮮無魚骨,幾好。📍幸福麵館📌荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖#荃灣 #幸福麵館 #車仔麵 #荃灣必食 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemont
幸福三餸車仔麵
📍幸福麵館
📌荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖
#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemontea.519 #凍檸茶