2021-08-06
呢間要早3個月book既米芝連推介手工意粉餐廳 我同朋友勁好彩咁早2日打去book擺wait list而最段真係有位🤩🤞🏻質素真係好好 已經諗緊幾時revisit想試埋其他款🥰🍳🧀𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 $168係我食過最好味既carbonara!❤️🥳唔落cream既傳統煮法 淨係落蛋同芝士😚好creamy重蛋香同芝士鹹香🤤煙肉細細粒煎到香脆 帶少少焦糖甜味😛手工意粉爽口彈牙 口感好好💯仲要超掛汁 食到成咀都係醬🤤🐖🍝𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐑𝐚𝐠𝐮 $168闊條麵🖐🏻口感都係咁正 但相對冇幼身既tagliolini咁掛汁🤔有豬肉粒🐖磨菇🍄雖然醬汁較淡 但豬肉粒有驚喜 腍身入味🥰🍮𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞 $88中間係深黃色💛蛋同奶香味重🍼夠creamy入口即融🤤不過不失👌🏻☕️𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $98我地覺得佢質地太流質😢但味道ok!👻🍨𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨(𝐕𝐚𝐧𝐢𝐥𝐥𝐚 & 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐒𝐨𝐫𝐛𝐞𝐭)每款甜品都跟gelato✨vanilla味好香濃 食唔停口😆sorbet更冰凍清新❄️香蕉🍌同熱情果味balance得好好👍🏻
Tagliolini Carbonara
🍳🧀𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 $168
Tagliatelle with pork ragu
Tiramisu, Creme Brulee, Gelato
🍮𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞 $88
☕️𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $98