2009-12-26 5 views
前個幾日,老細請食飯,我地一班同事簡左去Caprice到食.佢d麵包幾好味.引唔住食左2件.我地全部都係叫佢set lunch.頭盤我簡左佢既法式南瓜湯.湯好濃,好滑.唔錯唔錯.我試左同事簡既亞拉斯加蟹餅,好好味,very good.主菜,我簡左食鱈魚柳伴炒西蘭花,有紅蘿白粒同海鮮碎粒,好好味,鹹左dd,不過,我鐘意.我又試左佢既燒和牛蔭柳,好味到爆燈.好滑,好嫩,好野味,令我想起一句:好食到想吞舌頭.dessert,我簡左佢法式榛子脆餅伴香檸慕絲配焦糖雪糕,榛子脆餅甜左少少 (其實我唔鐘意甜食),不過加左香檸慕絲則arm arm好.清新既香檸酸味加甜甜既榛子脆餅,very good.我又再試同事既黑加侖子忌廉拿破崙酥餅,唔太甜,好清,好味.而佢特濃巧克力脆餅,則甜左d.朱古力味真係幾濃,如果鐘意食朱古力既人,應該會幾鐘意le 款甜品.少少題外話,唔好話景靚,橫裝靚le d.我覺得最得意既係,佢地上主菜個時.全部一齊上主菜.上主菜時,全部用金屬蓋蓋住,上哂枱之後,幾個staff一齊放對手係個蓋到,然後個captain make sure ready,然後示意大家一齊攞開個蓋.跟著向大家
佢d麵包幾好味.引唔住食左2件.
我地全部都係叫佢set lunch.
頭盤我簡左佢既法式南瓜湯.湯好濃,好滑.唔錯唔錯.
我試左同事簡既亞拉斯加蟹餅,好好味,very good.
我又再試同事既黑加侖子忌廉拿破崙酥餅,唔太甜,好清,好味.

少少題外話,唔好話景靚,橫裝靚le d.
我覺得最得意既係,佢地上主菜個時.全部一齊上主菜.
跟著向大家一一介紹前面個主菜,個感覺真係好得意,好grand, service真後好得.

問我有幾多個得.我會比9個得.
法式南瓜湯
亞拉斯加蟹餅
鱈魚柳伴炒西蘭花
燒和牛蔭柳
法式榛子脆餅
特濃巧克力脆餅
2009-12-21
$450 (Lunch)
法式南瓜湯
亞拉斯加蟹餅