2020-09-29 248 views
🇭🇰泰妹餐廳·我地個日去左我朋友仔度玩 嗌左超多野食超開心😍不過感覺上觀塘區嗌外賣好似比較耐 我地等左個幾鐘先有野食🙊🙊不過佢D野食都幾唔錯 而且佢就算外賣都裝得好靚😈·泰式海鮮乾炒河粉$88呢個係我話嗌既 因為我依家生緊智慧齒 隻牙勁痛 想食D濕潤D既野 所以本身想嗌個濕河 但係我D friend超叻 諗到外賣會出水所以嗌左乾河 最後出黎剛剛好😎唔會太油膩得黎唔會太乾 而且好夠鑊氣 好味😋·泰式蝦炒金邊粉$78呢個都好味 佢個金邊粉炒到好乾身 而且好夠味 入面仲有D炸蒜 相當唔錯🤤最犀利係佢就算外賣出面個蛋網都完好無缺 整得好靚😌😌·炭燒豬頸肉$68泰式炒雜菜$68串燒拼盤$108 (豬牛雞各2串)層層疊蒜蓉包$38·佢個炭燒豬頸肉做得幾好味 肉質唔錯 而且個調味亦都好好😌個雜菜份量都幾多 而且夠淋得黎唔會過淋 D串燒我自己就覺得麻麻地 佢比較乾身少少 而且佢沙嗲既份量比較少 唔係好夠點😢😢之後佢個蒜蓉包都唔錯既 個味係好味既 不過因為外賣 就算我地黎到第一時間食佢都淋曬 所以如果大家外賣既話既住唔好嗌呢D會出水既野食😂😂😂·📍觀塘興業街4號The Wave 1樓101及103號舖📍
🇭🇰泰妹餐廳
泰式海鮮乾炒河粉$88
泰式蝦炒金邊粉$78
泰式蝦炒金邊粉

炭燒豬頸肉$68
泰式炒雜菜$68
串燒拼盤$108 (豬牛雞各2串)
層層疊蒜蓉包$38
📍觀塘興業街4號The Wave 1樓101及103號舖
📍天水圍天恩路12-18號置富嘉湖一期 (前嘉湖銀座)1樓144-145號舖
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
泰式蝦炒金邊粉
  • 泰式海鮮乾炒河粉