2020-11-15 404 views
接完老婆收工,聽講話馬鞍山有間燒賣好好食,近排好出名嗰個 社交平台網頁介紹,而且都有youtuber去食過呢間燒賣,咁我哋就去試下,一嚟到見到有五、六個人排隊,咁我哋就即刻排啦,我哋叫咗煎釀三寶同埋梗係要試下佢個燒賣, 收錢同整嘢嗰兩個姐姐有啲手忙腳亂,去到我就嗌咗燒賣同煎釀三寶, 咁燒賣呢就爭一粒咁要等唔到六分鐘,咁我哋就話食住嗰個煎釀三寶先,正常無咩特別,唔會話唔好食,到燒賣蒸好,放入口食個陣,有一種似曾相識既味道,係好食既,不過個味實在太似某間連所店,我屋企樓下就有一間我都成日食,而且連所店味道會比較好,不過就較貴,如果住附近既就可以幫下小店,香港地既租實左太貴,不過如果食過我講個間連所店既話,就會知道我講乜,不過可能咁岩得咁橋個配方差唔多所以味道咁似。
手工燒賣

2020-11-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
手工燒賣