2024-12-02
最近都成日出沒係東區🤣早前見到有人介紹依間上海菜,仲要係米芝蓮推介,即刻bookmark咗要去試下❤️🔥🦐🥬 櫻花蝦麻醬秋葵 $68係咪估唔到我會嗌?🤪🤣因為秋葵都幾蝦人,有好多人都唔鍾意佢個口感滑潺潺,但我就ok🙂↕️😋佢輕輕灼一灼,仲保持到好爽脆,加埋胡麻醬冇得輸😝🥃🐔 七里莊酒糟醉雞 $88推❤️🔥前菜一定要叫醉雞!啲雞好滑,同埋嗰個酒味好香濃,真係可以一個人K.O.一碟👍🏻🤪🦀🦀 蟹皇玉帶拌鍋巴 $148要撞啱呢個時間蟹季先有得食😏😏蟹黃芡汁+蟹肉+帶子+鍋巴,帶子超大粒😮同埋好嫩,加埋曬一齊口感都幾豐富。🥘🍚 石鍋鹹肉菜炒飯 $108簡簡單單🥬但係食落鹹鹹香香,啲炒飯仲要係用珍珠米😋😋用石鍋仲可以整都飯焦😎鍾意飯焦嘅可以壓一壓啲飯落石鍋到🥄🖤🖤 炸芝麻團 $48熱辣辣,即刻炸起,勁香口🔥仲要鋪滿黑白芝麻嘅芝麻湯圓,香味更上一層🤌🏻一咬個皮勁軟糯,啲芝麻餡係流沙的😻🫖🫖 滋潤養生茶 $40係媽媽煲嘅味道,好自然同滋潤🫶🏻我聽店員都款式成日都會轉,我今次係雪梨紅蘿蔔🥕🍹🍹 瀟灑契爺 $40好QQ🤣🤣佢其他飲品嘅名都係用屋企人關係稱呼去改😂🤣我依杯係芒果抹茶紅豆🫘都幾有新鮮感,芒果
🦐🥬 櫻花蝦麻醬秋葵 $68
🥃🐔 七里莊酒糟醉雞 $88
🦀🦀 蟹皇玉帶拌鍋巴 $148
🥘🍚 石鍋鹹肉菜炒飯 $108
🖤🖤 炸芝麻團 $48
🫖🫖 滋潤養生茶 $40
🍹🍹 瀟灑契爺 $40
好QQ🤣🤣佢其他飲品嘅名都係用屋企人關係稱呼去改😂🤣我依杯係芒果抹茶紅豆🫘都幾有新鮮感,芒果味偏主導🥭