2023-06-10
今晚過左黎觀塘工廈搵食,呢度最方便係行完apm, 有條通向巧明街既捷徑,一出對面就到,嚟到都有唔少人。✨叫呢度嘅主菜加$38就可以有餐湯同埋飲品.今日嘅餐湯係蘑菇湯, 呢個湯質感幾有texture,有好多蘑菇蓉,蘑菇味仲要好濃。✨香煎美式蟹肉餅伴香梨: 呢個蟹餅真係好好味,外脆內軟,入面食到一絲絲嘅蟹肉, 咸咸香香咁。 香梨加上黑醋汁,甜甜酸酸好開胃.✨輕煎北海道刺身帶子,紅甜椒意大利飯: 帶子好彈牙鮮味,呢個飯入面有彩椒粒,蒜片,芝士,個飯係勁多汁同埋濕潤, 味道帶微微酸同埋黑椒好開胃清爽。✨香煎美國黑豚豬肉眼:個擺盤都幾得意,不過如果有多啲薯菜會開心啲. 呢個黑豚豬真係幾好味,豬味好濃。佢厚身得黎好爽口同埋多肉汁,邊位帶d肥膏超正,唔使點佢個黑醋汁已經好好味。✨tiramisu : 呢個Tiramisu 雪到好凍帶點硬,但食落有種似雪糕嘅感覺, 拌碟果個脆筒好好味,有少少似焦糖味。整體食物質素唔錯,見佢openrice 仲有二人餐好似仲抵食。