2024-06-08
1年前食過呢度嘅早午brunch自助餐,水準非常高,仲有香檳飲。今次就嚟試一下佢哋嘅平日中午自助餐以為係平日,中午人流應該會比較少,但非常驚奇地,居然全餐廳滿座。座位非常擠迫有茶餐廳的格局,枱與枱之間幾乎毫無空隙,有搭枱feel,很難想像這裡是酒店,為了margin,犧牲了食客的用餐體驗。絕對毫無私隱可言,如果你與同伴是想在這裏談天說地的享受lunch time,實在不合適,在這裏只能夠食食食。難怪咁多香港人喜歡北上消費,空間當然就是一個考慮點。食物選擇多,質素高,當日主題是泰國(每星期不同),亦有不少特別的菜色,例如:冬蔭或雞湯海鮮煲仔,非常鮮味,料足。煎肥美蠔仔蛋,咖喱海鮮小南瓜,片皮鴨。生蠔肥美,烤牛肉一般,刺身有三文魚吞拿魚,可以。仲有燒帶子和炸蝦餅,可口。比較吸引是他的沙律吧,非常多醬汁選擇,亦都有好多不同嘅配料,蔬菜都非常新鮮,配煙三文魚,鴨胸和蕃茄帶子等,good. 凍海鮮有大蝦彈牙,螺和蜆都鮮味。甜品有即做斑蘭窩夫,外脆內軟,配合Häagen-Dazs 雲呢拿雪糕絕對係best match.其他甜品就非常失色喇,除咗一款椰汁桂花啫哩,清甜可口之外,試了多款都麻麻地。我最
食物選擇多,質素高,當日主題是泰國(每星期不同)
凍海鮮有大蝦彈牙,螺和蜆都鮮味。
其他甜品就非常失色喇,除咗一款椰汁桂花啫哩,清甜可口之外,試了多款都麻麻地。我最鍾意食芝士蛋糕,但這裡的口感太冧,咪尚可。
飲品有包,咖啡茶等自助。
總括來說,食物質素非常高,但座位非常擠迫,整個體驗不佳。雖說食物第一,但今日放假想享受一下,感受就麻麻。所以如果要考慮的話,未必會是首選