2023-03-15
已經多次來到呢間餐廳啦!每次去到附近行街,喃唔到食咩就會來呢間餐廳。位置不太容易穩,要係一個其他餐廳入口的右手邊一個電梯口上去2字樓,餐廳服務好環境好,重要d食物都係好高性價比!今次帶左個唔食生食的朋友,可以試試熱食。小食炸雞軟骨:香酥可口,細細粒的一塊擺內左都唔會變淋或太乾硬,但係就油多左少少🤏豚肉泡菜鍋:熱辣辣暖笠笠,呢個真係好正呀,配合返自己口味,要求左不太辣,滿滿一大鍋,豚肉大片肉多質嫩,飯前食一碗湯真係好開胃!軟殼蟹牛油果卷:份量足,軟殼蟹都仲係好脆,唯牛油果真係好細一片,🤣有點感覺不到它的存在…蟹子海膽炒飯:蟹子好多多鋪係飯面,色香優秀,粒粒分明的飯粒都很幹身,均勻裹著醬油色,而且一點也有油膩,有兩塊細細哋的鮮海膽,同入面都有用海膽炒。味道都好香,但朋友覺得稍微幹左少少,睇各人口味,我自己就不太濕的飯。