2024-07-14 982 views
康城終於有得食上海菜,於是帶埋小朋友一齊試,晚市開5:30,我哋5:00已經喺門口等,免得好似開張嘅時候排晒長龍有排等,要注意依間餐廳有個半鐘頭限食時間,侍應帶咗我哋入座,我哋嘅座位係望住康城溜冰場,小朋友特別開心,一坐低即刻點嘢食,小朋友request食金牌小籠包,上海粗炒,而我就點咗炸銀絲卷,上海擔擔麵,上菜都算快,食物質素中上,小朋友食過返尋味,話要下次再食過。金牌小籠包熱辣辣嘅小籠包,皮薄餡靚,肉汁鮮味,小朋友食咗之後都話有返喺上海食小籠包嘅感覺上海粗炒味道尚可,只可惜有少少過火嘅感覺炸銀絲卷外脆內軟,同煉奶非常匹配上海擔擔麵小辣嘅上海擔擔麵食落冇辣嘅味,下次可以點大辣

金牌小籠包

上海粗炒
味道尚可,只可惜有少少過火嘅感覺

炸銀絲卷
外脆內軟,同煉奶非常匹配

上海擔擔麵
小辣嘅上海擔擔麵食落冇辣嘅味,下次可以點大辣