2022-05-18 99 views
終於,等到可以堂食至晚上10點啦!😜梗係要約朋友…食返餐勁㗎啦!由於,佢哋早就蠢蠢欲動,好快就搵到間西餐廳,一賞廚師發辦的晚餐喎!早兩個星期,就懷著滿心期待同朋友去咗食啦!就係呢間於葵廣附近叫Brilliant Cooking 的樓上餐廳,以工業風為主的裝修,環境清雅舒服。當晚共有9個菜式,相當豐富!😋😋食物種類:法國生蠔🦪拼盤(吉拉多、白珍珠)西班牙藏紅花魚湯.煎太平洋銀雪魚.炸魚及澳洲海膽.墨西哥牛油果🥑配日本蟹籽阿拉斯加蟹肉酥盒.紅酒燴日本和牛肉酥盒香煎法國鵝肝配燒菠蘿🍍及蘋果🍎蓉日本刺身帶子.澳洲什茄.蕃茄凍清湯🥣日本北海道鮮黃帝蟹膏配香脆多士炭燒美國頂級牛板腱日本小甜薯或西班牙伊比利亞黑毛豬扒配燒菠蘿什莓果凍整晚嘅出品,我可體驗到廚師的用心及誠意!無論係用料、選材、食物嘅陳列及餐具,都頗見心思!當中,最吸到睛算係…嗰碟冒著乾冰嘅澳洲海膽配墨西哥牛油果及日本蟹籽!而那碗帶子刺身配什茄及蕃茄以凍湯上枱,也讓我覺得特別清新呢!仲有…嗰件鵝肝就最好味,入口即融,同埋燒菠蘿一齊食,一啲都覺油膩,正👍🏻咁難得可以聚頭,緊係要模住杯底飲住酒,慢慢食,慢慢傾,完全配合廚師慢工出細貨嘅節奏!咁
終於,等到可以堂食至晚上10點啦!😜
梗係要約朋友…食返餐勁㗎啦!

早兩個星期,就懷著滿心期待同朋友去咗食啦!
當晚共有9個菜式,相當豐富!😋😋

食物種類:
法國生蠔🦪拼盤(吉拉多、白珍珠)
西班牙藏紅花魚湯.煎太平洋銀雪魚.炸魚及
澳洲海膽.墨西哥牛油果🥑配日本蟹籽
阿拉斯加蟹肉酥盒.紅酒燴日本和牛肉酥盒
香煎法國鵝肝配燒菠蘿🍍及蘋果🍎蓉
日本刺身帶子.澳洲什茄.蕃茄凍清湯🥣
日本北海道鮮黃帝蟹膏配香脆多士
什莓果凍

當中,最吸到睛算係…
嗰碟冒著乾冰嘅澳洲海膽配墨西哥牛油果及日本蟹籽!

咁有誠意嘅Omakase,推薦俾大家嘗試喎!😘
(記得要提早三幾日預訂呀!每人收費$1000)