2024-10-23
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk歡樂💗 × 酒吧😚 × omakase✨有乜嘢好得過收工去酒吧chill吓,真係極度紓壓啊💗!今次去到元朗一間有心思嘅酒吧舖頭,呢度嘅最大特色係有廚師發辦嘅雞尾酒,根據根據你嘅喜好,特製出獨一無二嘅調酒✨。今次決定要一款易入口嘅酒,調酒師就用咗柑桔柚子梅酒、sake、Gin酒、蛋白泡泡🥰,飲落充滿果香、易入口。另一款就決定要比較重酒感嘅,呢款就用咗Gin酒、接骨木花、玫瑰醬😚,飲落夠重酒精感覺,夠晒high!呢度嘅小食都有好多選擇。西班牙黑毛豬火腿薄餅,份量超級大,啱晒一大班人share,仲有拉絲芝士添🙂↕️。秘製烤豬頸肉油脂味超級香,配埋泰式醬汁好香口💖。韓式炸雞卷配雙重芝士醬,肉質唔錯,而且芝士味道香濃😋。XO醬香蒜辣椒蘿蔔糕好特別,避風塘炒飯嘅香蒜粒,包圍着煎香咗嘅蘿蔔糕粒粒🔥,好送酒。💰西班牙黑毛豬火腿薄餅($188)💰秘製烤豬頸肉($98)💰韓式炸雞卷配雙重芝士醬($88)💰XO醬香蒜辣椒蘿蔔糕($88)💰Omakase Cocktail ($108)
歡樂💗 × 酒吧😚 × omakase✨
今次決定要一款易入口嘅酒,調酒師就用咗柑桔柚子梅酒、sake、Gin酒、蛋白泡泡🥰,飲落充滿果香、易入口。 另一款就決定要比較重酒感嘅,呢款就用咗Gin酒、接骨木花、玫瑰醬😚,飲落夠重酒精感覺,夠晒high!
呢度嘅小食都有好多選擇。西班牙黑毛豬火腿薄餅,份量超級大,啱晒一大班人share,仲有拉絲芝士添🙂↕️。 秘製烤豬頸肉油脂味超級香,配埋泰式醬汁好香口💖。 韓式 炸雞卷配雙重芝士醬,肉質唔錯,而且芝士味道香濃😋。 XO醬香蒜辣椒蘿蔔糕好特別,避風塘炒飯嘅香蒜粒,包圍着煎香咗嘅蘿蔔糕粒粒🔥,好送酒。
💰西班牙黑毛豬火腿薄餅($188)
💰秘製烤豬頸肉($98)
💰韓式炸雞卷配雙重芝士醬($88)
💰XO醬香蒜辣椒蘿蔔糕($88)
💰Omakase Cocktail ($108)