2019-08-21
炎熱的天氣史人鬱悶感,在街上真的不想逗留太耐,因為太熱了,非要去有冷氣地方不可,晚上六時又未到食飯時間,又想坐下散散熱,網上知道官塘工業中心第三期一樓有間森泰軟甜品餐廳,便去試下,這兒環境佈置優雅, 枱同凳配答得有點歐陸式,好美麗舒服,而且 仲有音樂襯托下添,真係令人陶醉,情侶談心地方超好,可能是六點鐘時間,又未到晚飯所以人流很少,我兩坐下享受下添,由於不太肚餓,叫了一人套餐,白汁龍利柳焗飯和一個甜品心太軟便算了。廚師太用心製造了,因為得我們一台客竟然等了大半粒鐘以上,又或者要焗飯啦!所以要時間掛,不過用材好新鮮,龍利柳不是成條煎㗎!是切開一舊舊呢!好香口肉汁又鮮甜,白汁配埋什菜味道啱啱好,熱辣辣一啖一啖送入口,成個味蕾都香曬,好想繼續食第二啖,睇得出廚師係好用心做呢盒飯嘅!讓食客有非常滿足與感謝。食完飯就當然等食甜品啦!呢個甜品我哋等咗足足七個字,雖然時間真係長咗啲,因為成個晚上個幾鐘得我哋呢台客,我仲以為會好快有得食添!😂😂廚師的心機一睇就知啦!成個心形擺曬上枱,送畀我哋真係別具心裁別有用心呀!心太軟我真係食得多,呢個心太軟真係食完係想繼續食落去,因為不太流心嘅,有啲似cake咁少
廚師的心機一睇就知啦!成個心形擺曬上枱,送畀我哋真係別具心裁別有用心呀!心太軟我真係食得多,呢個心太軟真係食完係想繼續食落去,因為不太流心嘅,有啲似cake咁少少硬,但放落口嗰種甜味又唔係太甜,味道好特別呀!😁😁
哈哈!今晚最難忘最特別還是好似包場咁。
不過好嘅嘢真心想與人分享,呢度食嘅好,招待嘅好,廚師手勢更好。👍👍