2007-04-06 4 views
忘記左好朋友0既生日,真係抵死。係沙田住左0甘多年,一次都未踏足過楓林,係老死話要試下0既情況下,點都要比下面。睇過各版友0既心水推介: 乳鴒、煎封豆腐等。一睇價錢,貴到嚇親!!當然,連老友0既生日都冇上心,絕對係懲罰。餐牌0既簡單抄菜都要七、八十蚊。擔心食唔晒,我地一人叫一碟。一隻燒亂鴒,同埋一碟香芒雞柳。好快就有得食!!上檯0既乳鴿有蝦片伴碟。食落去,我自己就覺得唔係辣口0既熱,點左少少淮鹽,乳鴿唔孩,有肉汁,幾好食。試左塊蝦片,唔係好熱,酒重;不過,又有咩可能唔肥?!跟住試埋香芒雞柳,都係0個句,好油、好咸,我同好友講,可能係要伴住件芒果夾雞柳一齊食先會平衡到d味道。芒果係正常甜味,唔酸,呢味就真係有d失望。好友連叫2個白飯,梗肯啦,油0甘多,少食為妙。我就叫左個白粥。一入口,好好食,估唔到佢整0既白粥唔單止係普通粥鋪0既綿,而係有好重米味,仲有白果味,我真係有d忘形,叫左一聲,嚇親朋友。我地一路傾,一路慢慢歎茶,對板鐵觀音。係人才濟濟0既情況之下,我指0既係d伙計,佢地個個都見我地傾得好開心,都等住我地幾時走,幾時可以執檯。人才鼎盛,服務當然週到。而午市時,檯仲多過客,其實住得
忘記左好朋友0既生日,真係抵死。

睇過各版友0既心水推介: 乳鴒、煎封豆腐等。

我地一路傾,一路慢慢歎茶,對板鐵觀音。係人才濟濟0既情況之下,我指0既係d伙計,佢地個個都見我地傾得好開心,都等住我地幾時走,幾時可以執檯。人才鼎盛,服務當然週到。而午市時,檯仲多過客,其實住得係大圍0既都知道,楓林個價、門口都0甘grand,好間中先一次。點都叫做試過一次啦。

Happy Birthday to U~~My dear~