2021-10-02 360 views
今次去咗泰金國食晚飯,喺九龍城都算好出名,歷史悠久,好多人都介紹個燒牛肉,一於去試吓。啱啱好6:00去到,坐咗最尾一張枱,走嗰陣出邊已經排長龍。兩個人,叫咗燒牛肉、蝦膏炒飯、生菜包、飛天通菜、百香果沙冰同埋泰式奶茶。燒牛肉好大碟,基本上枱枱都有叫,燒出嚟隻色好靚,大概五成熟,好多人都讚個汁,但係我覺得就咁食好食啲。蝦膏炒飯新鮮炒起好香,大大碟幾抵食。生菜包同通菜都唔錯,冇乜特別。至於兩杯嘢飲,個百香果沙冰應該係糖水溝出嚟,味道麻麻哋。泰式奶茶就幾好飲,茶味香,同港式奶茶相比係第二種風味。聽過人講喺嗰度加單會俾人鬧/黑面。我哋落單嗰陣已經同我哋講只可以加一次單,我哋加單之後就收咗我哋本Menu,但就冇唔友善嘅態度。兩個人最後食咗$396,食唔晒要打包。總括嚟講,食物質素幾好,性價比幾高。服務都唔錯,有求必應,係坐得迫咗少少。但係都推介嘅。

燒牛肉
蝦膏炒飯