2021-06-11 37 views
真係好掛住泰國呀 今晚就嚟咗呢間好泰國嘅餐廳 門面同內部環境都係好黃金 配合返個餐廳名 金屋 見到好一啲佛像做擺設 真係好有泰國感覺😂餐廳有部大電視 不斷播住佢地有咩餐廳推介嘅菜式😺 我地都揀咗其中一樣 泰式煎蠔餅 蠔餅以鐵板上 上檯嘅時候仲熱辣辣 係咁有嗞嗞聲 蠔餅都幾多蠔 基本上啖喺都有蠔肉 唔似其他餐廳 蠔餅唔係炸到全脆 而係個邊有少少脆 中間比較濕潤 可以食到蛋香 點埋個甜甜地 辣辣地嘅醬 味道更加豐富 蠔餅底下放咗芽菜 可以吸返多餘嘅油 所以唔算太油膩 又唔會林晒😋 泰式黃咖喱牛腩 成煲上嘅咖喱夠晒熱😍 配菜除咗薯仔 仲有洋蔥同紅椒 黃椒 咖喱微微辣 都食到啲椰奶味 可惜牛腩偏瘦 同期望中嘅質感有啲分別 但都算幾大嚿肉泰式薄餅 薄餅配咖喱就非常之夾 薄餅已經切到細細塊 好方便蘸汁同進食 幾酥脆🙊咁啱我地揀嘅所有菜式都有泰式兩個字 真係驚死你唔知食緊泰國菜咁🤭 最推介大家食泰式煎蠔餅 真係好回味🤪