今晚同屋企人👨‍👩‍👧‍👧出街食晚飯,想揀間特別d既餐廳💁🏻~呀妹開openrice話不如呢間,望落都ok喎,一於試下新野啦😍!餐廳環境好似酒吧,格調偏暗💡。阿拉斯加皇帝蟹肉牛油梨卷伴芒果雪葩($148):呢個頭盤都幾令人surprise😮~有成3大條蟹腳‼️!仲要預先開左,又幾細心喎💕。蟹腳🦀非常鮮甜,而且充滿海水味🌊。仲有成排牛油果🥑,正啊!配埋芒果雪葩,感覺勁fresh呢💛!店員系收碟個陣仲主動送上濕紙巾,服務不錯👍🏻~手拆蟹肉蟹粉汁自家製意大利粉伴鮮海膽($208):呢碟意粉系限量發售架🌟!店員叫我地要趁熱食♨️,如果吾系會影響麵質。由於麵條系人手打既,口感相對彈牙😀,而且麵條會比較幼,同出面個d又真系幾吾同喎🍝~另外,師傅每日都會系市場搜羅最新鮮既蟹,所以個意粉汁都好香濃味美架😋!鮮牛肝菌燴乳鵨肉自家製寬條麵配白松露油($188):呢個寬條麵都系手打既🤗,趁熱食煙煙韌韌,口感不錯啊👏🏻!乳鵨就食得多,但真系比較少系西餐見到,所以呢個真系好特別✨。白松露油好香👃🏻,令成碟寬條麵味道更加提升⬆️;牛肝菌味道濃郁,味道鮮美😜。整體味道濃而不鹹,惹味無窮😆~燒澳洲羊架配BB菠菜及薯茸($2

餐廳環境好似酒吧,格調偏暗💡。

阿拉斯加皇帝蟹肉牛油梨卷伴芒果雪葩

手拆蟹肉蟹粉汁自家製意大利粉伴鮮海膽

鮮牛肝菌燴乳鵨肉自家製寬條麵配白松露油

燒澳洲羊架配BB菠菜及薯茸
燒澳洲羊架配BB菠菜及薯茸($298):羊架🐑調味吾算特別濃,保持左原有鮮味☺️,肉味濃郁,脂肪含量適中👅。但對比起以上2碟意粉就吾算特別出眾👀~

BC Punch
BC Punch($88):佢地既mocktail🍸賣相都十分精美,搞到小妹選擇困難🙈... BC Punch比我既感覺幾清新🌿,主要系梳打水加雜莓味糖漿,仲有話梅同青檸汁🍋,形成左漸變色💗~拌勻後整體偏甜,但都幾好飲👌🏻。

P.S. 呢度既店員服務態度殷勤💪🏻,仲面帶笑容添😃,實在難得!而且我地share黎食🍴,佢地亦非常樂意幫我地換碟,服務很不錯喔😇!
2017-08-03
$300 (Dinner)
阿拉斯加皇帝蟹肉牛油梨卷伴芒果雪葩
手拆蟹肉蟹粉汁自家製意大利粉伴鮮海膽