2021-09-04 292 views
星期六去到尖沙咀準備食飯,佢突然話轉場:「帶你食好嘢」❣️入座前可以坐喺店角等,店員先遞上餐牌俾我地睇。餐牌只有薄薄幾頁,食物不到十款,睇黎店舖對招牌雞白湯好有信心。佢話食過雞白湯麵同沾麵都好好食,幾經糾結之後我地一人揀一款。雞白湯拉麵($138)。好少食雞湯湯底,因為通常都係=雞粉湯。湯底出奇地唔咸,雞味濃郁,有啲creamy。泡沫口感同飲咖啡奶泡一樣,有種綿密幼滑嘅frothy感。我唔鍾意食炸牛蒡,乾身無味又熱氣,影完相就夾晒俾佢。佢叫我食一條試下,試完我就夾返一半俾自己😂😂脆脆地又唔會好乾身,有啲淡淡嘅甜味。雞沾麵($148)。沾麵嘅湯更加濃,但係雞味冇湯麵咁突出。佢堅持要我試下沾麵湯加薑蓉,提味之後啲湯汁更濃鮮味,又冇中式薑蓉嘅嗆喉感。佢比較鍾意沾麵。我覺得沾麵比較特別,但係對我太濃味,share食少少就夠。煙熏糖芯蛋($15)。佢鍾意煙熏嘅香味,我就覺得有啲苦。呢度行日式服務風格,店員全部好後生,服務殷勤,多次主動加茶。店舖雖然唔大,但係座位寬鬆,坐得舒服。廁所入面有即棄牙刷、綿花棒、lotion、漱口水、洗甲水等等。
星期六去到尖沙咀準備食飯,佢突然話轉場:「帶你食好嘢」❣️

入座前可以坐喺店角等,店員先遞上餐牌俾我地睇。

雞白湯拉麵

雞沾麵

煙熏糖芯蛋

煙熏糖芯蛋($15)。佢鍾意煙熏嘅香味,我就覺得有啲苦。

2021-08-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$166 (Dinner)
雞白湯拉麵
雞沾麵