❤️放暑假去散散心系列同朋友仔講開好耐冇周圍影相於是今日就去咗大埔搵靚景晨早出發,影完相就肚仔餓去咗搵嘢食~喺影相附近有好多燒烤場😆所以我哋就揀咗喺正龍尾泳灘對面嘅巴希雅海灣重慶燒烤~燒嘢食冇錯,係燒嘢食!係咪未見過咁靚嘅燒烤場呢?我都係第一次見,竟然可以喺燒烤場影到渡假風嘅相😍環境靚之餘,每張枱有部大風扇吹到正,唔怕燒到出晒汗,你睇我準備食燒雞翼張相就知我幾爽.講返正題先,呢度係畀你燒足3個鐘,款式都幾多吓我自己係食肉獸😍見到佢啲肉同串燒真係流晒口水極力推介佢嘅羊架同埋牛仔骨醃得好好食,再加埋佢嘅香草粉,好惹味唔食紅肉嘅有雞肉串同腩肉片選擇😍蔬菜方面一樣都係好多款式,個人覺得燒大菇菇係極之吸引加分嘅係個爐,有網架,食物就咁放上去燒,唔洗自己用叉拮到天光都未拮到🤣火力仲超強勁,第一轉我放咗啲嘢上去唔夠一分鐘,竟然已經燶咗🤣真失敗,不過到第二次燒就掌握到個火候燒得好靚喇!燒雞翼就係第二轉燒出嚟嘅傑作💞另外,入場費仲包咗張劵俾你去換一份海鮮、金菇、菠蘿同埋香蕉,飲品只需加$20就可以無限任飲,勁正🎉啲員工仲要好熱情,我哋食咗兩個鐘就飽到上心口,臨走嗰陣有兩個員工叔叔問做乜咁快走咁蝕,包3個鐘
❤️放暑假去散散心系列
同朋友仔講開好耐冇周圍影相
於是今日就去咗大埔搵靚景
晨早出發,影完相就肚仔餓
去咗搵嘢食~喺影相附近有好多燒烤場
冇錯,係燒嘢食!

係咪未見過咁靚嘅燒烤場呢?

講返正題先,呢度係畀你燒足3個鐘,款式都幾多吓

我自己係食肉獸😍見到佢啲肉同串燒真係流晒口水
極力推介佢嘅羊架同埋牛仔骨
醃得好好食,再加埋佢嘅香草粉,好惹味
唔食紅肉嘅有雞肉串同腩肉片選擇😍
蔬菜方面一樣都係好多款式,個人覺得燒大菇菇係極之吸引

啲員工仲要好熱情,我哋食咗兩個鐘就飽到上心口,臨走嗰陣有兩個員工叔叔問做乜咁快走咁蝕,包3個鐘㗎喎,我哋就話要去整頭髮呀🙈佢哋仲叫我哋下星期再嚟,俾佢哋睇吓個髮型好唔好睇,真係好攪笑💞
整體嚟講,呢度無論環境定食物都好高質,完全打破咗我對燒烤場嘅概念,原來燒嘢食可以影到靚相🤣仲可以喺大熱天時中午12點開始燒,燒到2點,都冇熱到汗流浹背,相信秋冬季嚟會更加爽🍂
🍢巴希雅海灣重慶燒烤 (大埔)
📍地點:
大埔汀角路龍尾村103號A
🚌交通:
大埔墟站搭20C專線小巴(蘆慈田站落)
  • 串燒
  • 燒烤