2022-10-20 451 views
好幸運坐到喺閣樓燈籠座位,諗起5年前喺越南會安見到嘅感覺,夜晚吹着涼風,非常舒服。最特別係呢度嘅扎肉、肉丸、春卷、辣椒油都係越南工場自家製造,無添加,真材實料,梗係要叫下相關嘅菜式。我哋試左自製牛扎肉串燒(可選辣或者不辣),小食自選拼盤,頂級爐烤羊肉串、潘切直送小墨魚春撈檬(小辣)。自製牛扎肉串燒(辣)一食落口已經食到好爽口彈牙,牛味濃,配埋少許嘅辣汁,好惹味。小食自選拼盤揀咗即叫即製手工粉包2件、柑桔汁雞翼、豬肉春卷,晶瑩剔透既粉包好足料 - 入面碎豬肉、木耳、蝦米mix埋一齊,口感豐富,粉皮好滑溜。雞翼炸得非常香脆,咬落去有肉汁,配埋酸酸地嘅柑桔汁解膩。豬肉春卷都係自家製,咬落去好鬆化,皮薄餡大。頂級爐烤羊肉串食落去完全冇羊臊味,外表焦黃油亮,獨特嘅醃製材料令羊肉串入口更香。潘切直送小墨魚春撈檬(小辣)我第一次見呢種配搭,即刻叫黎試試,細細隻嘅墨魚仔食落去好滑,配埋撈檬好清新,加咗少少放係枱面嘅辣醬,辣將辣味香濃,有少少香茅、蒜及蝦嘅香味,鍾意食辣嘢嘅朋友記得要試佢哋嘅辣醬。

自製牛扎肉串燒(辣)

自製牛扎肉串燒

2022-10-20
$290 (Dinner)
自製牛扎肉串燒