小妹已經光顧過 Beef & Liberty 三次了! 今次決定幫佢寫個食評推介下第一次接觸呢間餐廳係返一個event partime, 其中被分配到呢間舖頭既rooftop幫手。仲記得staff們都好nice,所以返完個份event之後都即刻有黎試下佢d burger!今次係happy friday 過黎,到太古廣場三期行過去一分鐘都唔洗。係Pizza express隔離搭𨋢上去。可惜今日rooftop已經滿座無曬位上面裝修好有情調,有機會既食貨一定要坐rooftop影下相呃like!等左幾分鐘已經安排左我地三個坐側邊位。差唔多成間都有70%客人係外國人,連侍應都係,唔講已經自己去左外國旅行menu好簡潔,一版過。限期內仲有特別版漢堡呢!!!(彩蛋:我地認為呢個特別版漢堡係最好食最有驚喜既一陣再詳談)擺設亦都好討我喜歡,簡單得黎又一應俱全。Iced lemon tea $38老實說係普通檸檬茶一杯,比較穩陣。Apple & Mint Lemonade $38好睇得,但對我黎講有點太酸,無乜蘋果味 但係算係呢度既 signature drink.Hamburger $98 一個女仔食得

menu好簡潔,一版過。
限期內仲有特別版漢堡呢!!!
(彩蛋:我地認為呢個特別版漢堡係最好食最有驚喜既
一陣再詳談)
擺設亦都好討我喜歡,簡單得黎又一應俱全。
Iced  Lemon  Tea
Iced lemon tea $38
老實說係普通檸檬茶一杯,比較穩陣。
Apple  & Mint  Lemonade
Apple & Mint Lemonade $38
好睇得,但對我黎講有點太酸,無乜蘋果味
但係算係呢度既 signature drink.
Hamburger
Hamburger
Hamburger $98
一個女仔食得曬,牛肉有得揀幾成熟,呢個係7成既樣。醬汁調味得岩岩好,可惜份量較細呢。
Cheese  Burger
Cheese burger $118
邪惡芝士係牛肉既面上面流落黎
呢個漢堡就多d肉汁,食落比Hamgurger多汁。但就無左生菜同酸瓜既口感啦。
The  Little  Pecker  with  Sweet  Potato  Fries
The Little Pecker
with Fried Potato fries ($98+$38)
個burger簡直係my cup of tea!!! 我認為醬汁先係呢個漢堡既主角,完全比佢搶左focus,配落雞拍食落係非常惹味!!
帶有少少泰式風味。食落非常清新。
而Sweet Potato fries 都係唔可以唔推介,簡直係我每次黎呢度必點。炸蕃薯條真係唔係周圍食到
外面脆皮裏面又帶點甜味真係令人停唔到手!個人認為唔點佢比個醬會比較原汁原味。
Mac  n  Cheese  bites
Mac  N  Cheese  Bites
我地仲叫左兩個小食,Mac n Cheese 上檯既時候真係唔小心笑左出聲呢。食落炸粉蓋過左本身mac n cheese既奶油香味,重點只有四粒,盛惠$58
睇黎下次要好好記得個教訓啦。

總結:beef and liberty 簡直係同朋友chill下既不二之選,唔似而家大多熱店都有用餐限時,而且星期五亦輕鬆有位但依然熱鬧
食物質素有保證,仲有呀,10% service fee is not included! 大家可以自行決定tip幾多比侍應

2017-03-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner