同個朋友&哥哥聚會,中式岩晒傳統既大哥!第一次黎食,感覺可以再encore架!先分享下先!餐廳環境:裝潢好有特色,入餐廳除左食野,餐廳擺設亦會影響食慾,呢間不錯,賞心悅目! 最有趣係洗手間,古時稱之為「茅房」,內裡無影相,留返俾大家自己去探索下! 另一有趣裝飾係呢盤魚!因為我地一直都望住佢食,但又唔會阻住我地!因為係枱底,每枱都有架!裝修係唔錯,可惜太嘈,坐位太逼,可能係星期五晚關係吧?!食物:干煸四季豆係我最喜愛既菜之一,基本上直接就點左!水準都有,咸香味足夠! 蒜泥白肉就令我有啲失望!得幾片白肉,下面一大堆粉皮,加上個汁~我只可以話係「雞絲粉皮」雞肉轉豬肉。我認識既蒜泥白肉唔係咁,都唔知係我見識少定係呢間特製啦! 蒜蓉炒冰菜,青炒時菜一碟,冰菜好爽甜又嫩,好味!第一次食,聽聞好有益!技巧應該無難度! 片皮鴨係我一直想食又少人陪我去食既菜式之一,今次遇著同路人,二話不說就點左!好味!不過評唔到,第一次食! 片皮鴨兩食,加$80可以將鴨殻做湯,湯好濃郁又唔會肥,好香濃既鴨味,加上豆腐同菜,吸晒湯既鮮甜味,我飲左好幾(小)碗! 小籠包皮薄多汁,我平
同個朋友&哥哥聚會,中式岩晒傳統既大哥!

第一次黎食,感覺可以再encore架!

先分享下先!

餐廳環境:

裝修係唔錯,可惜太嘈,坐位太逼,可能係星期五晚關係吧?!

食物:
干煸四季豆
蒜泥白肉
蒜蓉炒冰菜
片皮鴨
片皮鴨兩食(湯)

小龍包
小籠包皮薄多汁,我平時都無咩評價,今次都值得俾個讚佢!
山楂糕

朋友鍾意食山楂,於是飯後甜品叫左呢個山楂糕,原因係少地方有。食落只可以講一句「好山楂」呀!落足料,對我而言太甜,但我拎左兩件返屋企俾奶奶&姑奶,一個話太甜一個話太酸~咁即係點?
拔絲士多啤梨
呢個拔絲係我要求點既!手工仔細不得不讚廚師既一對巧手,不過甜既拔絲配以帶酸既士多啤梨,只會感覺到「更酸」!

服務:

個人好重視服務呢一環。首先我明白飲食業人手係短缺架啦!點菜速度不錯,上菜有禮速度亦快,唯獨想埋單時服務員顯得好忙,話要一個袋打包少少食物都會忘記,叫左3次先拎到黎!要舉手叫兩次先會黎服務!呢點有啲失望!
2015-12-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
干煸四季豆
片皮鴨
片皮鴨兩食(湯)
小龍包
山楂糕