2010-03-14
聽人講k11開左oceanna都幾好味,於是就去試一試! 我地3個女仔去食lunch,因為唔係太肚餓,所以就叫左一個set lunch + 一個pizza, 3個人share食! 食物好快就到,味道一般,無人地講得咁好味! set lunch有自助salad + dessert,意大利海鮮飯+餐飲! 但經理的態度就令我大開眼戒,估唔到今時今日仲有狗眼看人低的餐廳經理 Daniel Li,當我地差唔多食完的時候,經理行過來講: 小姐我要remind你地一句,set lunch係唔可以share的,由於set lunch 的salad 是自助,而我地價錢都已經好商議,你地可以叫多個light lunch,但我remind你地,唔可以share食物! 餐廳有這規矩 or 有min. charge 我都可以接受,最奇怪是我們place order時唔講,我們去食拎食物時唔講,到我地已經食完,差不多埋單,就講這些remind人的說話是什麼意思呢?? 我們立即反問經理為何place order時唔講呢,因為這位經理幫我們落order的,他的解釋是因為由開店至今從來沒有見過客人會share set
但經理的態度就令我大開眼戒,估唔到今時今日仲有狗眼看人低的餐廳經理 Daniel Li,當我地差唔多食完的時候,經理行過來講: 小姐我要remind你地一句,set lunch係唔可以share的,由於set lunch 的salad 是自助,而我地價錢都已經好商議,你地可以叫多個light lunch,但我remind你地,唔可以share食物! 餐廳有這規矩 or 有min. charge 我都可以接受,最奇怪是我們place order時唔講,我們去食拎食物時唔講,到我地已經食完,差不多埋單,就講這些remind人的說話是什麼意思呢?? 我們立即反問經理為何place order時唔講呢,因為這位經理幫我們落order的,他的解釋是因為由開店至今從來沒有見過客人會share set lunch! 好明顯係覺得我地叫得少食物,要比說話你聽! 說什麼價錢已經好商議,即係話set lunch咁平你地無錢就唔好食啦!!!!! 估唔到這年代仲有這樣的餐廳經理,今次食飯極度受氣,相信這次是我首次光臨,亦會是最後一次了!
客觀而言,如果你地order的食物值錢唔少的話,這位李經理態度唔會有問題,因眼見他對隔離枱的服務親切,還不時主動加水,但假約閣下飽飽地唔想食太多,or 幾個女仔想share 食物,奉勸你們唔好去呢間餐廳,否則遭人白眼!!!