2010-05-30
今日由於farewell一個同事,星期五係旺區好難搵地方食o野,最後經同事提議,我們黎了呢間店子度食~~ 當日上午先打黎book位,接電話的人已經很有禮貌,態度很好,已經為呢間舖加了一些分數。晚上我們join埋後便去呢度開餐,係外面見到藍色的燈光,入面裝飾得好有氣氛。我們初時book了6位,最後少了一個人。侍應帶了我地去其中一張檯坐低..其實都幾逼~ 佢係長檯,其中一邊L位係梳化位~~ 坐五個人都有點勉強,如果我地六個黎齊要坐呢度真係幾辛苦~ 後來同事問返侍應後,轉頭便改了一張近門口的圓檯比我地~ 終於坐得舒服好多了~*************************************之後我們開始慢慢點菜,大約揀了以下東西,有些因為沒有拍照,已經忘了食過甚麼了~ @@(相片位置)(左上)焗磨菇 + 焗麵包球 -- 焗磨菇好香好好味,焗麵包球亦如其他食家的食評,都好好味~^^(右上)海鮮意粉(忘了個名) -- 呢個都ok,好香,不過相較之下不太特別(中間)北京填鴨pizza -- 呢個見食評好多人推介,所以嗌了黎食~ 好味道啊~ 有少少辣,又有少少甜味,好正~(左下)沙律(忘了個名
(相片位置)
(左下)沙律(忘了個名) -- 呢個自己唔係食了好多,不過起碼同事沒有覺得不好味,應該都ok。
(右下)白汁肉醬千層寬麵 -- 呢個我好鍾意食,好好味啊~ ^O^
係呢度點檸檬茶有無限添飲,我們便每人點了一杯,也確實地侍應會見到我們飲了大半便已經幫我地添飲,而且確實係無限添飲,good~ 而且比埋糖水,大家可以因應自己口味再調味~
我們一路傾偈,傾了好耐~~ 後來因為太飽,都沒有吃甜品~~ 埋單五個人食了HK$855,雖然好像有點偏貴,不過計埋場地、寧靜度同埋食物份量黎講,都很不錯了~ ^^