2018-06-06
今日來咗呢間日法式餐廳食飯,一入到餐廳就有個靚仔經理招呼入座,睇完餐牌之後有幾樣主菜都想食,包括beef short rib、iberico pork loin、同埋chilean seabass,聽完靚仔經理推介後我最後選擇咗chilean seabass。頭盤蘋果核桃開心果沙律,選用青蘋果同秘製醬汁配搭,味道對我來講較酸,但幾開胃,而我較喜歡個餐包,因為個麵包係熱辣辣出爐咁好軟,我曾經食過有d餐廳嘅餐包唔係唔熱就係硬到石頭咁,呢間嘅餐包係我鍾意嘅,不過佢地嘅牛油如果用返普通軟身嘅黃牛油我會覺得好味D。之後上個湯,呢個湯係南瓜忌廉湯,望落去好似無乜材料咁但飲完第一淡之後我就愛上了個味道,好濃南瓜蓉好好味如果佢一煲上我唸我都飲得曬主菜個魚一上檯,個香味撲鼻以來(真係好香好香),魚皮煎到脆邊香口,魚肉好彈好入味,配菜嘅忌廉薯仔菠菜,配個青口泡沫汁喺個魚上面,呢個泡沫屬份子料理,同個魚味道配搭得好好,真係好特別值得推介。最後個甜品係雪糕同d麵包糠配搭,味道唔太甜,好適合飯後食(我好怕超甜果d 甜品做一餐飯嘅尾聲)因為太甜要飲好多嘢來浪口我唔太鍾意。呢間餐廳環境唔錯,有情調,感覺到食物好用心
呢間餐廳環境唔錯,有情調,感覺到食物好用心炮製,唔會求其交貨,同埋最後補充係間餐廳經理同老闆都超靚仔!