2011-05-18 6 views
買左13道菜的團購, 所以今日就黎食啦~~先前我打電話去訂枱時, 都有D SURPRISE, 因為我打去無人聽, 我都諗住要晏D再打架啦, 點知隔左一陣間, 竟然餐廳有人主動打番電話覆番我~用COUPON訂枱分左2個時段, 分別係晚上6:00 和8:15, 我因為要收左工去所以只可以揀8:15, 諗住應該會好多人, 因為睇其他食家的食評都話坐得好迫呀咁...但係我地去時出奇地只係得卡位同靠窗(望到靚海景)係有人坐,而且人唔多, 中間的枱全部都係吉的~我一心諗住自己用COUPON, 所以訂枱時都不敢去期望會有靚位~點知真係有海景位俾我地坐呀!! 勁開心喎!! 因為我地提早左到既關係, 仲睇到少少既幻彩詠香江添... 講番食物, 呢間餐廳小食係絕對比主菜做得出色~最好食係鮑魚, 藍青口, 生蠔, 天婦羅蝦, 羊扒, 鵝肝多士~~主菜反而麻麻, 而且得4款揀~~甜品之中, 手打抽子雪糕同埋香檳蕃茄都好好味, 因為呢2款都算係較為特別的, 一般餐廳少D會食到!飲品呢就認真麻麻, 因為COUPON係不包括飲品的, 要另外叫~~我地去果陣有買一送一優惠, 我叫左柚子薑蜜, 但係同柚子茶無分別,
買左13道菜的團購, 所以今日就黎食啦~~

飲品呢就認真麻麻, 因為COUPON係不包括飲品的, 要另外叫~~我地去果陣有買一送一優惠, 我叫左柚子薑蜜, 但係同柚子茶無分別, 無薑味~~朋友叫的檸檬特飲都係無乜檸檬味~~

不過總括黎講, 有COUPON絕對一試...剩係個海景都抵番曬啦! 而且我去果陣真係無咩人, 坐得好舒服又唔嘈, 真係食左好RELAX既一餐!
2011-05-17