2011-08-18 44 views
星期二搵食搵左一段時間,後來發現了這裏,同朋友就係度開餐啦.呢間茶餐廳都幾大間的呀,見周圍都貼左poster寫住4大天王,都幾吸引呀,本來我想叫4大天王其中一樣蕃茄薯仔湯通粉的,不過要早上先有,於是叫左一碗紫菜肉碎蠔仔粥,朋友就叫左一碗魚蛋米,這個係佢地既4大天王其中之一架, 等左唔係好耐就食得啦,我的蠔仔粥都幾大碗喎,滿晒,有些芫茜及蔥,好多蠔仔架,蠔仔仲要都幾大隻,味道都幾好喎,蠔仔冇鯹味,我本身唔食芫茜及蔥的,不過唔知佢有咁多所以冇走到,不過加埋一齊食可以帶出蠔既鮮味及蓋過鯹味,飯及肉碎的份量都好多的呀,仲要紫紫,一碗都食唔晒,食到好碗呀!!朋友的魚蛋米個樣好清,不過魚蛋真的好大粒,仲要係好滑既,poster話係好似湯丸咁滑,都幾似,我試左一粒,好爽及彈牙的呀,好味道.

2011-08-16
$32 (Dinner)